Suplimente de colagen – Ce ar trebui să știți

Colagenul este o proteină esențială care oferă structură și sprijin țesuturilor conjunctive, inclusiv pielii, oaselor, ligamentelor, tendoanelor și cartilajului. De asemenea, oferă flexibilitate și o mișcare mai lină a articulațiilor. Într-un organism sănătos, colagenul este produs în mod natural la nevoie, dar în procesul de îmbătrânire și cu anumite boli se produce mai puțin colagen. Suplimentele de colagen sunt adesea promovate ca o modalitate de a încetini sau inversa semnele îmbătrânirii și de a promova sănătatea articulațiilor. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a dovedi că aceste afirmații sunt valide și pentru a determina cum să utilizați cel mai bine suplimentele de colagen.

Atunci când alegeți un supliment de colagen, este important să citiți cu atenție eticheta. În timp ce unele suplimente sunt comercializate în mod special pentru sănătatea pielii, altele pot viza alte sisteme ale corpului, cum ar fi oasele și mușchii. Tipul de colagen dintr-un supliment va face, de asemenea, o diferență. De exemplu, cea mai bună opțiune pentru sănătatea pielii este probabil colagenul hidrolizat, care este descompus în lanțuri de aminoacizi care sunt ușor absorbite de organism. O altă alegere bună este colagenul marin, care provine din pește.

Indiferent dacă alegeți să luați o capsulă sau o pudră, căutați suplimente care să conțină atât colagen de tip 1, cât și 3, precum și alți nutrienți, precum vitamina C. Această combinație va ajuta la maximizarea beneficiilor produsului. Câteva lucruri cheie de căutat pe etichetă sunt lista de ingrediente și panoul cu informații nutriționale. În special, ar trebui să rețineți dacă produsul este vegan și orice interacțiuni potențiale cu alte suplimente sau medicamente.

De asemenea, ar trebui să căutați sursa de colagen, deoarece există o varietate de surse folosite pentru a produce acest supliment. Majoritatea suplimentelor de colagen de pe piață sunt derivate din surse animale,Colagen Herbalife  cum ar fi carnea de vită, porc și pui. Cu toate acestea, există unele care provin din pielea, oasele și cartilajele unor creaturi marine, cum ar fi peștii. Unii consumatori preferă această alternativă vegană produselor animale tradiționale.

Există multe modalități de a încorpora colagenul în dieta dvs., deși majoritatea experților recomandă să începeți puțin și să lucrați până la o doză zilnică de aproximativ 10 grame (g). Într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, participanții care au luat un supliment de colagen hidrolizat timp de 90 de zile au experimentat îmbunătățirea elasticității pielii, hidratarea și reducerea liniilor fine și a ridurilor.

Cu toate acestea, este important să rețineți că suplimentele nu oferă aceleași beneficii ca un stil de viață sănătos. De exemplu, principalii factori care contribuie la o scădere naturală a producției de colagen sunt expunerea la soare, fumatul și zahărul, care pot accelera descompunerea fibrelor de colagen. Prin urmare, cel mai bun mod de a vă crește nivelul de colagen este printr-o dietă echilibrată care include alimente precum fructele, legumele, proteinele slabe și cerealele integrale.

Deși suplimentele de colagen nu sunt considerate în prezent esențiale pentru dieta majorității oamenilor, nu există nicio îndoială că acestea devin din ce în ce mai populare pe măsură ce populația îmbătrânește. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina eficacitatea acestor suplimente în ceea ce privește capacitatea lor de a îmbunătăți sănătatea atât a articulațiilor, cât și a pielii.

Leave a comment